IV. Buga Jakab 2024. szeptember 07-08. Siklós

Buga Jakab Várkör - 145 km

2024.06.27

Buga Jakab Várkör

Túra a Siklósi Vártól az Eszéki Várig
kerékpárral 7 határon át

A túra időpontja: 2024. szeptember 08. (vasárnap)

Start/cél helyszíne:

A Siklósi Vár ad otthont a rendezvénynek

Indulás: 9:00

Várható visszaérkezés: 18 óra

A túra kerékpárúton és közúton halad.

Menet közben több gyöngyszemet is láthatunk közelebbről Horvátországban:

  • Alsómihojláci kastély
  • Valpói várkastély
  • Eszéki vár
  • Eszéki Dráva-part

Az útvonalhttps://maps.app.goo.gl/kmyvzHCu9QbjQW958
(vigyázz, a telefon az útvonalat helytelenül jeleníti meg)

Fontos tudnod:

A túra vasárnap 9:00-kor indul a Siklósi Várból.

Ez azt jelenti, hogy eddig az időpontig mindenkinek át kell esnie a kerékpár átvizsgáláson, a nevező azonosítása után az ajándékcsomag átvételén, a részvételre jogosító azonosító elhelyezésén. Tehát nem elegendő a nevezés és a nevezési díj befizetése! A fenti eljárást is el kell végezni!

Mindenkit megkérünk, hogy a kerékpárját vizsgálja, vizsgáltassa át, hogy megfelelő állapotban legyen! Nem megfelelő fékkel és kormányszerkezettel a többiek érdekében nem engedünk elindulni!

Ennek a procedúrának a legcélszerűbb megoldása az, hogy szeptember 1-jén pénteken délután a bicikliddel együtt eljössz a Siklósi Várhoz, ahol néhány perc alatt túl lehet rajta esni.

Aki megteheti, mindenképpen pénteken jöjjön, akkor sokkal kisebb a tömeg és gyorsabban át lehet esni a kerékpár átvizsgálás és regisztrálás procedúráján. 14:00-tól 18:00-ig várjuk a regisztrálni vágyókat.

Aki csak szombat vagy vasárnap reggel tud jönni, az jöjjön minél korábban! Ez azt jelenti, hogy szombaton 7:00 és 10:30 között, míg vasárnap 7:00 és 9:45 között van regisztrálási és nevezési lehetőség Ezután már nincs lehetőség regisztrálásra vagy nevezésre a 145 km-re.

Ha a pénteki dolgokon túl vagy, akkor is legkésőbb vasárnap 3/4 9-re gyere a helyszínre, ahol az azonosító ellenőrzését követően mehetsz be a depóba.

Az azonosítót (rajtszámot) senki se hagyja otthon, ne veszítse el, mert ennek hiányában nem tudjuk őt résztvevőnek tekinteni!

vasárnap 9:00-kor indulás!

Frissítés:

A túra során több frissítőponton is próbálunk erőt vinni a fáradt lábakba.

Mit hozz magaddal:

Megkérünk mindenkit, hogy legalább egy pótbelsőt tegyen a csomagjába, amit magával visz. Ekkora tömegnél nem megoldható, a defekt miatti ragasztgatás. A szervezők vagy a szervizautó segítségével a csere (és az egyéb problémák) gyorsan elháríthatók.

Nagy tömeg lesz, mindképpen célszerű egy véletlen baleset hatásait minimalizálni. Ennek érdekében ajánlott a sisak, a szemüveg és a kesztyű használata. Az utóbbi kényelmesebbé is teszi az utat.

Öltözködj rétegesen, mert napközben jó idő várható.

Előző nap nézd meg időjárás jelentést. Ha fikarcnyi esélye lesz az esőnek, akkor az esőkabát kell.

Minimum egy fél liter kulacsnyi víz kell a pihenők között. Ha melegebb lesz, akkor inkább kettő darabot hozz.

Könnyen emészthető kaját is csomagolj magadnak (csoki, müzliszeletek, banán...).

Ahogy a mondás is tartja, igyál mielőtt megszomjazol, egyél mielőtt megéhezel.

Mit ne hozz magaddal:

Teljesen felesleges olyan dolgokat cipelned, mint zár, lakat, üres csomagtartó táska, nagykabát, ...

Fényvisszaverő mellény a KRESZ szerint lakott területen kívül korlátozott látási viszonyoknál kötelező. Azt mondanám, hogy annyi csomagot hozz magaddal, mint amennyit kényszerhelyzetben a bringán és/vagy a hátizsákodban el tudsz vinni.

Nem tudunk csomagszállítást biztosítani, de ne feledd, hogy ha 200 ember cucca benn lenne egy teherautóban, akkor hogyan venné ki a csomagját az, akié legalul van...

Menet közben:

• Nettó 18 km/h átlaggal számolunk

• Ehhez azonban sokszor jóval gyorsabban is fogunk haladni. És ne feledd, a 145 km, az 145 km. Hosszú. Álló és ülőképességet követel

• Előfordul, hogy valakinek átmenetileg akad fizikai vagy mentális problémája. Az szóljon a szervezőknek, van lehetőség arra, hogy beszálljon egy kis időre az egyik kísérő autóba, és így később folytassa a túrát. Azt viszont nem tudjuk vállalni, hogy tömegesen így végigautózva teljesítsétek a távot

• A haladás közben figyelj az előtted levőre. Ha látod, hogy lemarad (elbambult, beszélget, vagy fizikailag nem bírja), akkor szólj neki, noszogasd, hogy érje utol az előtte haladókat, zárkózzon fel. Ha ez nem történik meg, akkor kérd meg, hogy adjon utat, és előzd meg, így lehetővé téve, hogy „lecsorogjon” a sor végére

• Áthaladunk több vasúti átjárón is. Ha odaérsz, mindig nézd meg, hogy fehéren villog-e a vasúti lámpa, nem jön-e egy vonat valamelyik irányból. Ha piros a lámpa, vagy vonat jön, állj meg és jelezd a többieknek is. Ne aggódj, akik előtted átmentek meg fognak várni

• Ha bármi akadályt látsz az úton (gödör, oszlop, sár, kő, kavicsfelhordás, üvegszilánk), jelezd, hogy a többiek is tudjanak róla és ki tudják kerülni. A jelzés legegyszerűbb módja a kiabálás

• Ne menj túl közel az előtted haladóhoz. Vedd figyelembe, hogy bármikor fékezni kell, tehát elengedett kormánnyal tekerni tilos!

• Akinek bármilyen problémája van, az szóljon a szervezőknek, akik megpróbálnak rá megoldást találni

• Aki a folyó dolgai intézése miatt marad le, az is jelezze, hogy tudjunk róla. Eddig még senkit sem vesztettünk el és nem is szeretnénk

• Megkérnék azokat, akiket az ismerősök, a család autóval kísér, hogy ők ne menjenek a szerviz autó mögött. Menjenek előre, mert túlságosan nagy torlódást okoz, ha a szervizautó megáll, és utána sorakozik a többi kísérő kocsi

• Ez tulajdonképpen a kerékpárútra és a kerékpárbarát utakra is vonatkozik. Nincs lezárva nekünk, más is közlekedik velünk szembe! Mindenki figyeljen előre is! A szembejövőknek utat kell hagyni! Hátulról autók érkezhetnek, azokra is figyeljetek!