XXII. Balatonkör 2021. május 22-23. Zamárdi

Ötpróba információk

2020.11.27

A Balatonkör rendezvényein is lehetőség van az Olimpiai Ötpróba pontgyűjtésére

A Balatonkör Sportegyesület rendezvényén a következő távokon lehet pontot szerezni:

XXII. Balatonkör 2021. április 24-25.

Táv

pont

282 km

6+3

206 km

6

76 km

3

25 km

1Balatonkör Iccakai kiskör 2021. június 26.

Táv

pont

80 km

3

A 15 év alatti (junior) és a 60 év feletti (senior) ötpróbázóknak, illetve a testi és szellemi fogyatékos sportolóknak a rövidtáv teljesítéséért 1 helyett 2, a közepes táv teljesítéséért 2 helyett 4, míg a hosszútáv teljesítéséért 4 helyett 6 pont jár.

UTAZZ FÉLÁRON A MÁV-VAL

A MÁV-START Zrt. és az Olimpiai Ötpróba együttműködésének köszönhetően a közel 60 szabadidősport-eseményen a regisztrált Ötpróbázók FÉLÁRON utazhatnak az események helyszíneire.

Csupán annyi a dolgod, hogy megváltod 50%-os alkalmi menettérti jegyed az aktuális rendezvény helyszínére, ahol a szervezők ellátják Ötpróba-pecsétjükkel menetjegyed – ezáltal díjmentessé válik a visszautazás.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban a verseny első napját megelőző nap 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a versenyt követő nap 24:00 óráig be kell fejezni. Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

Az Olimpiai Ötpróba

Felejthetetlen élmény négyévente a magyar olimpikonokért szurkolni. A saját életedben elért kisebb-nagyobb sportsikerekkel viszont akár naponta átélheted a győzelem érzését. Mert nem lehet ugyan mindenki olimpikon, de önmagával bárki képes megküzdeni. Az Olimpiai Ötpróba Program célja, hogy egyre több ember életében váljon mindennapos örömforrássá a sport. Az pedig szinte már csak a ráadás, hogy végül a legkitartóbb ötpróbázó ott biztathatja a tokiói olimpián a magyarokat.

A 2020-as olimpiáig tartó Olimpiai Ötpróba országszerte számos sportrendezvénnyel várja a tartalmas, aktív kikapcsolódásra vágyó amatőr sportolókat. Ezeken az eseményeken az Olimpiai Ötpróba keretében jelenleg hat sportágban próbálhatod ki teljesítő képességed határait:

Az egyes eseményeken különböző távokat lehet teljesíteni az egyes sportágakban, és a távok sikeres teljesítése esetén pontokat kapsz, amit az egész program ideje alatt gyűjthetsz.
Megfelelő pontszám elérése esetén a pontjaidat jutalmakra válthatod be.

Sok kicsi sokra megy: érdemes együtt sportolni családtagjaiddal, osztálytársaiddal vagy munkatársaiddal, mert ha az Ötpróba rendszerében családot alakítotok ki, iskolához vagy munkahelyhez csatlakoztok, az egyéni teljesítményetek és pontszámok a támogatott csoportoknak is beszámítanak és összeadódnak.

Mit nyújt neked az Olimpiai Ötpróba?

 • Ha már rendszeresen sportolsz, akkor új, izgalmas kihívásokat találhatsz magadnak, pl. számodra ismeretlen sportágakat próbálhatsz ki.
 • Ha még csak tervezed a sportolást, hosszú távú motivációra és jó társaságra találhatsz.
 • A játék izgalma feldobja a megszokott edzéseidet, így még több örömet lelhetsz a mozgásban.
 • Rendezvényeinken személyesen találkozhatsz olimpikonokkal, és akár együtt is sportolhatsz velük.
 • A próbák sikeres teljesítése után garantáltan megkapod a kitartásodért járó jutalmat egy-egy, olimpiához kapcsolódó ajándék formájában.
 • A változatos, országszerte megrendezett sportesemények segítségével alaposabban megismerheted Magyarország természeti és kulturális értékeit.
 • Egészségesebbé, energikusabbá és jókedvűbbé válhatsz – sportpályán innen és túl.
 • A sportolás révén többet lehetsz együtt a családoddal, és tartalmasan, hasznosan tölthetitek a szabadidőtöket.
 • Közelebbi kapcsolatba kerülhetsz munkatársaiddal vagy osztálytársaiddal, és igazi csapattá válhattok a közös pontgyűjtés során.

Ajándékok

Az Olimpiai Ötpróbával csak nyerhetsz: egészséget, közösségi élményt, motivációt, jókedvet és országismeretet. De mi teljesítményed elismeréseként meglepünk néhány garantált ajándékkal is, ha sikerül kiállnod a próbákat, és összegyűjtened elég pontszámot.

Egyéni versenyzők

Egyéni ötpróbázóként a következő garantált ajándékokat szerezheted meg a megadott távok teljesítésével:

 • 15 pontért: Olimpiai Ötpróba baseballsapka
 • 25 pontért: Olimpiai Ötpróba póló
 • 40 pontért: Olimpiai Ötpróba hátizsák
 • 60 pontért*: a 2020-as tokiói olimpián induló magyar csapat hivatalos felszerelése alapján tervezett melegítő

* Legaláb 5 sportágban kell pontokat gyűjteni.

Pontszerzés

Az Olimpiai Ötpróba fő célja, hogy a sport öröm legyen számodra, ne csak a versengés terepe. Ezért aktuális edzettségi szintedtől és kedvedtől függően kisebb vagy nagyobb távokat teljesíthetsz jutalompontokért, amiket aztán ajándékokra válthatsz. A pontokat a regisztráció és a próbák teljesítése után, online profilodban gyűjtjük. Válaszd ki, melyik kihívás passzol hozzád leginkább a soron következő sportversenyen!

 

hosszú táv

pont

közepes táv

pont

rövid táv

pont

futás

21,095 km

4

10 km

2

5-7 km

1

országúti kerékpározás

100 km

4

50 km

2

25-30 km

1

hegyi kerékpározás

50 km

4

25 km

2

-

-

úszás*

5,2 km

4

2,5 km

2

1,5 km

1

kajak-kenu, evezés*

30-35 km

4

10-15 km

2

-

-

túrázás

30-35 km

4

15-20 km

2

10 km

1

* A teljesítendő táv az adott folyószakasz nehézségétől függ, ezért versenyenként változhat. További felvilágosítást a helyi szervezőktől kérhetsz.
** A teljesítendő táv az adott túraútvonal nehézségétől függ, ezért versenyenként változhat. További felvilágosítást a helyi szervezőktől kérhetsz.

Extra pontszámok

A 15 év alatti (junior) és a 60 év feletti (senior) ötpróbázóknak, illetve a testi és szellemi fogyatékos sportolóknak a rövidtáv teljesítéséért 1 helyett 2, a közepes táv teljesítéséért 2 helyett 4, míg a hosszútáv teljesítéséért 4 helyett 6 pont jár.

A hosszútávok feletti távok teljesítéséért szintén több pont jár: +30% esetén 4 helyett 5 pont, +50% esetén pedig 6 pont.