Iccakai Kiskör 2018. július 14. Siófok

Rekordszámú 2000 bringás részvételével zajlott le a XVI. Balatonkör

2015.04.28

Április 25-én, szombaton ellepték a kerékpárosok Zamárdit. Mindenkit egy cél vezérelt, hogy meghódítsa a Balaton körüli bringa utat.

Reggel 6 órakor a legbátrabbak vágtak neki a teljes, 206 km-es távnak. Az indulás előtti csengők hangja, majd a rajtot jelző kürtszó után közel 1000 kerékpáros hömpölygött át a rajtvonalon. A csodás látvány 4,5 percen keresztül volt élvezhető a reggeli napsütésben.

10 órakor következett a 76 km-es túra indulása, ahol dr. Becsey Zsolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője és Csákovics Gyula Zamárdi polgármestere indította útjára a több mint 600 kerekest.

Ezt követően a helyszínen maradók próbára tehették ügyességüket és kerékpározási tudásukat a Közlekedés Tudományi Intézet KRESZ parkjában, szervizeltethették kerékpárjaikat a BrinGalaktika sátránál. Több kiváló kerékpármárkát is szemügyre vehettek és ki is próbálhattak a strandon nézelődők.

 11 órakor a legkisebbek vágtak neki az 5km-es Mozgásvilág.hu köröcskének. A fiatalokat és szüleiket a frissítőponton finom palacsinta várta.

Kora délután a Zamárdi Kalandpark Családi kör résztvevői is nyeregbe pattantak, hogy bebarangolják a környéket. Egy óra magasságában már megérkeztek a leggyorsabb tókerülők is, akik úgy döntöttek, hogy saját tempóban teljesítik a távot.

 Délután négy óra körül már sokan várták a 76km-es távról visszaérkezőket, akinek még egy kis hajókázásban is volt részük Tihany és Szántód között. Kicsit fáradt, de mosolygós arcokat láthattunk a beérkezésnél.

Egy finom gulyás elfogyasztása és a nyeremények sorsolását követően jöhetett a jól megérdemelt pihenés. Igazi kis majális hangulat alakult ki a strandon, minden felé bringások és kerékpárjaik töltötték meg a Kiss Ernő utcai strandot.

Lassan besötétedett és egyre többen kezdtek gyülekezni, hogy a nagykör kitartó csapatát fogadják. Kicsivel este 9 óra után villogva, dudálva, csengetve befutottak a 206km-es táv résztvevői is, akiket hatalmas taps és üdvrivalgás fogadott. Ők is egy finom gulyás leves elfogyasztása mellett izgulhatták végig a nyereménysorsolást.

Éjfélre aztán az utolsó bringások is elhagyták a sátrat és a szervezők is lepihentek. Vasárnap kora délutánra visszakerült a terület a „strandolni vágyók” birtokába.

Gratulálunk mindenkinek ehhez a rendkívüli teljesítményhez!

Balatonkör Team