XXII. Balatonkör 2021. április 24-25. Zamárdi

XXI. Balatonkör 2020. április 25-26.

2020.03.28

Kedves Sporttársak!

A Balatonkör szervezőbizottsága nehezen, de meghozta a döntést az április végi XXI. Balatonkör túra sorsáról.

Magyarország kormánya március 11-én vészhelyzetet hirdetett a koronavírus fertőzések megelőzése érdekében, így az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltották.

Az április 11-ig hatályos, a kijárási korlátozásról szóló március 27-én kiadott 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet 3. § szerint „A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.” Kivételt csupán az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés jelent. Azonban az 5. § alapján „Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.”

Ezek miatt az április végi Balatonkört nem lehet megtartani, így a rendezvényt egy későbbi időpontban szervezzük meg. Terveink szerint még idén augusztus végén vagy szeptemberben.

Hogy pontosan mikor az függ a jelenlegi helyzet esetleges elhúzódásától, illetve az útvonal és egyéb engedélyek újbóli beszerzésétől.

A befizetett nevezések természetesen továbbra is érvényesek maradnak. Ha valaki nem tudna eljönni az új időpontban, a nevezését átadhatja másnak, vagy átviheti egy másik, általunk szervezett túrára (Iccakai kiskör, jövő évi Balatonkör). Ezt az új időpont kihirdetését követő 1 héten belül mindenképp jelezni kell felénk.

A Balatonkör szabályzata szerint nevezési díjat nem tudunk visszatéríteni.

Hogy miért? Mielőtt páran felháborodnátok, kérlek olvassátok el az okát:

A Balatonkör túra nem április utolsó hétvégéjéről szól. Azaz a résztvevőknek erről a két napról, de nekünk a szervezőknek (akiknek emellett mindegyikőnknek van „normális” polgári foglalkozása, tehát nem egy rendezvényszervező iroda vagyunk, akik ebből élnek) a Balatonkör túra egy szeptembertől május végéig tartó összetett feladat.

Bátran kijelenthető, hogy mi ezt szerelemből csináljuk.

A nevezési díj tartalmazza az ingyenes kerékpár átvizsgálást, esetlegesen szükséges szervizt, ajándékcsomagot pólóval és egyéb ajándékokkal, teljes útvonal-biztosítást, frissítőket, útközbeni szervizt, esetleges orvosi ellátást, befutó érmet, rajtszámot, kerékpármatricát, karszalagot, esti gulyáslevest, ajándéksorsolást.

Ezen kívül:
Már szeptemberben elkezdődnek az április végi Balatonkör szervezési munkái (esetleg már korábban is a szponzorok keresésével), útvonal engedélyek beszerzésével. Folyamatosan kell egyeztetni az érintett települések polgármestereivel, jegyzőivel, a rendőrségekkel, polgárőrséggel, mentősökkel, közútkezelővel, stb.

Megtervezzük a pólót, érmet, vázmatricát, rajtszámot, karszalagot, kitaláljuk az ajándékokat és ezeket le is gyártatjuk, van, amit már novemberben.

Ezeket természetesen előre kell finanszíroznunk.

Elkészítjük vagy legyártatjuk a szükséges eszközöket, molinókat, plakátokat, szóróanyagokat, sajtófalat, strandzászlókat, irányító és egyéb táblákat.

Megrendeljük a sátrakat, asztalokat, padokat, mobil WC-ket, hangosítást, kordonokat, szemétszállítást, kísérőkocsikat.

Összeállítjuk a frissítőt, a szervezők, segítők ellátását, az esti melegételhez szükséges alapanyagokat, ezeket megrendeljük, a nem romlandó árukat be is szerezzük, raktározzuk.

A romlandókat közvetlenül a túra előtt vesszük át, de ezeket is természetesen előre ki kell fizetnünk, mert tonnányi! banánt és több mázsányi húst vagy burgonyát nem lehet egyik napról a másikra leakasztani a sarki zöldségestől.

Kitaláljuk, megtervezzük, legyártatjuk, beszerezzük a szponzorainknak az ajándékokat.

Közben természetesen elkezdődik a nevezés, vissza kell igazolni a regisztrációkat, frissíteni a honlapot, facebookot, kérdésekre válaszolni, fórumot felügyelni, aktuális szálláslehetőségeket frissíteni, Tourinform irodával egyeztetni és a többi… Természetesen mindent könyvelni kell, eleget kell tenni a különböző határidős kötelezettségeknek (pl. NAV, Cégbíróság).

Majd másfél hónappal a túra előtt, amikor már 90%-os készültségen vagyunk, jön a vírus és konstatáljuk, hogy az eddigi munkánk nagy része mit sem ér.

Nem tehetünk róla, de le kell mondanunk a túrát, új időpontot kell keresnünk. Kezdődhet minden előröl.

Kérünk Benneteket, hogy legyetek tekintettel erre, ez nem a mi hibánk, mi ugyanúgy elterveztünk és megtettünk mindent, ahogyan Ti is. Biztosan sokat készültetek, szabadságot vettetek ki, szállást intéztetek, csalódottak vagytok.

Reméljük, hogy az új időpont megfelelő választás lesz mindenki számára és a hagyományainktól ugyan eltérően, de a nyár végén vagy az ősz elején egy sokkal jobb hangulatban szervezett túrán találkozunk.

Közben tervezés alatt van egy harmadik, egyelőre még titkos nagy túránk is.

Addig is amíg lehet bringázzatok egyedül a szabadban, vagy ha már nincs más lehetőség tekerjétek otthon a szobabiciklit vagy görgőzzetek! ;)

Sikeres „otthoni” felkészülést kívánunk!

Balatonkör Sportegyesület