Iccakai Kiskör 2019. július 13. Siófok

Családi kör - 25 km

2019.03.26

Családi tekergőzés

A túra időpontja: 2019. április 28. (vasárnap).

Start/cél helyszíne:

A Zamárdi Strand ad otthont a rendezvénynek.

Indulás: 11:00


Csakúgy, mint 2018-ban, a Balatonkör során idén is lesz lehetőség a 206 kilométeres Nagykör és a 76 kilométeres Kiskör mellett a kifejezetten családokra tervezett 25 kilométeres túra teljesítésére.

A tavalyi év sikereiből kiindulva a XX. Balatonkör programja is tartalmazza a 25 kilométeres Családi kört a Balaton körül bringázni vágyó családok számára. A Zamárdiból induló túrát kifejezetten családi igényekhez igazítottuk. Azoknak ajánljuk, akik szívesen nekivágnának a gyerkőcökkel egy kellemes Balaton-parti bringatúrának, egy kis erdei túrával fűszerezve. A tempó kényelmes, a táv nem hosszú, ideális hétvégi bringás program az egész családnak.

A túra végén a gyerekeket egy palacsinta-partin látjuk vendégül.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idén egy építészeti csodát lehet megtekinteni.
Ez nem más, mint a kőröshegyi M7 autópálya viaduktja. Alulnézetből.

Indulás: a Balaton melletti Margó Ede sétányról, a Kiss E utca - Panoráma utca - Harcsa utca - Szent I utcán a szántódi Parti villasor felé. A kerékpárút végénél - ahol összevárjuk egymást - tovább haladunk a Móricz Zs utcán Kőröshegy felé.
Áthaladnunk a 7-es főúton, majd tovább megyünk a Szántódi utca melletti kerékpárúton.
A bringaút vége már Kőröshegyen van, ahol ismét megvárjuk egymást, mert néhány 100 métert a Petőfi S utcán megyünk, majd lekanyarodunk jobbra a Dózsa Gy utcára, majd egy balra kanyarodás utána a Kossuth u. haladunk a viadukt felé
Csodálatos könyéken végül 41 méternyi  mászás után elérünk a kőröshegyi viadukt alá, ahol megpihenünk és elfogyasztjuk a jól megérdemelt frissítőt.

Visszafelé az eddigi folyamatosan enyhén felfelé mászás helyett a lefelé gurulás jön. Amerről jöttünk, ugyanarra megyünk vissza is.
A Petőfi S utcára kanyarodás előtt és Szántódon a 7-es út keresztezése előtt összevárjuk egymást.

A haladásunkat útvonal biztosító motoros segíti és rendőri vezetést is kapunk. 

Az útvonal végig aszfaltos. Csupán egy 200 m-es "murvás" szakasz van a zamárdi parti sétányon, ami kerülhető. Így is bármilyen kerékpárral lehet jönni. Ajánlott a könnyű, vékony kerekű.

A javasolt felszerelés: kulacs, kb. fél liter, esőkabát (ha szükségesnek látszik).
Aki szokott pumpát, pótgumit hordani, most se hagyja otthon, hátha a szervizes társunknál lévőt éppen elhasználja más.
Túratáskát, hátizsákot nem kell hozni. A ruházatot mindenki a maga szokásai szerint válassza meg! Óva intünk a túlöltözéstől.

15 km/h átlagsebességű közlekedésre számítunk. Az út emelkedése néhol 1-2%; összes 41 m "szintet" megyünk. Ez az útvonaltérkép grafikonjain követhető.

Közlekedési szabályok: ismeretük, és betartásuk is szükséges, mert forgalmat terelni, korlátozni csak rendőrnek van joga (a 7-es úton átkeléskor kapunk segítséget); a túra kísérői csak legjobb tudásuk szerint "segíthetnek", de jelzéseik a forgalom más résztvevőire nem kötelező érvényűek.
Fontos tudni, hogy az útvonalon a "balatoni bringakör" jelzések semmiféle elsőbbséget nem biztosítanak! Ahol lehet a kijelölt kerékpárutakon haladunk.

A frissítőhely után a frissítést szállító autó záróautóként a csapat végén halad.

A visszaérkezéskor egy palacsinta partira várjuk a gyerekeket a Hethland üdülőben.