XXV. Balatonkör 2024. április 27-28. Zamárdi Iccakai Kiskör 2024. július 20. Siófok IV. Buga Jakab 2024. szeptember 07. Siklós

Kiskör – 76 km

2023.11.26

FGSZ Balaton Kiskör

A túra időpontja: 2024. április 28. (vasárnap)

Start/cél helyszíne:

A Zamárdi Strand ad otthont a rendezvénynek.

Indulás: 10:00

Várható visszaérkezés: 16:30

Fontos tudnod:

A túra vasárnap 10:00-kor indul a Zamárdi Strandról.

Ez azt jelenti, hogy eddig az időpontig mindenkinek át kell esnie a kerékpár átvizsgáláson, a nevező azonosítása után az ajándékcsomag átvételén, a részvételre jogosító azonosító elhelyezésén. Tehát nem elegendő a nevezés és a nevezési díj befizetése! A fenti eljárást is el kell végezni!

Mindenkit megkérünk, hogy a kerékpárját vizsgálja, vizsgáltassa át, hogy megfelelő állapotban legyen! Nem megfelelő fékkel és kormányszerkezettel a többiek érdekében nem engedünk elindulni!

Ennek a procedúrának a legcélszerűbb megoldása az, hogy pénteken délután esetleg szombaton vagy vasárnap a bicikliddel együtt eljössz Zamárdiba a Strandra (Margó Ede sétány K-i oldala), ahol néhány perc alatt túl lehet rajta esni.

A kerékpár átvizsgálásra és a regisztrációra pénteken 14:00-tól 21:00-ig van lehetőség, szombaton 8:00-tól 15:00-ig, vasárnap pedig 8:00-tól 17:00-ig .

Aki csak vasárnap reggel tud jönni, az jöjjön minél korábban! 8:00-tól már a helyszínen vagyunk és egészen 9:45-ig várjuk a regisztrálókat.

Ha a pénteki vagy szombati dolgokon túl vagy, akkor is legkésőbb 3/4 10-re gyere a helyszínre, ahol az azonosító ellenőrzését követően mehetsz be a depóba.

Az azonosítót (rajtszám, karszalag) senki se hagyja otthon, ne veszítse el, mert ennek hiányában nem tudjuk őt résztvevőnek tekinteni!

10:00-kor indulás!

Siófoki csatlakozás

Lehetőség lesz vasárnap reggel Siófokon a túrához csatlakozni, DE csak és kizárólag abban az esetben, ha előző napokban (április 26. vagy 27.) Zamárdiban regisztráltok!!! Vagyis rendelkeztek karszalaggal, rajtszámmal, amely alapján azonosítani tudunk. Siófokon hajnalban nevezési lehetőség NEM lesz! A siófoki csatlakozási pont a Sió partján haladó bringaút végén lévő parkoló. 

Kompátkelés a Balatonon a Balaton kiskör túra résztvevőinek:

• Tihanynál a Balaton kiskör (76 km) résztevői külön, bérelt komppal, vagy kompokkal (létszámtól függően) ingyenesen kelhetnek át a Balatonon. A nevezési díjuk tartalmazza a szervezett kompátkelést. A komp (vagy kompok) tervezett indulási ideje: 15:30 óra

Mit hozz magaddal:

Megkérünk mindenkit, hogy legalább egy pótbelsőt tegyen a csomagjába, amit magával visz. Ekkora tömegnél nem megoldható, a defekt miatti ragasztgatás. A szervezők vagy a szervizautó segítségével a csere (és az egyéb problémák) gyorsan elháríthatók.

Nagy tömeg lesz, mindképpen célszerű egy véletlen baleset hatásait minimalizálni. Ennek érdekében ajánlott a sisak, a szemüveg és a kesztyű használata. Az utóbbi kényelmesebbé is teszi az utat.

Öltözködj rétegesen, mert napközben jó idő várható.

Előző nap nézd meg időjárás jelentést. Ha fikarcnyi esélye lesz az esőnek, akkor az esőkabát kell.

Minimum egy fél liter kulacsnyi víz kell a pihenők között. Ha melegebb lesz, akkor inkább kettő darabot hozz.

Könnyen emészthető kaját is csomagolj magadnak (csoki, müzliszeletek, banán...).

Ahogy a mondás is tartja, igyál mielőtt megszomjazol, egyél mielőtt megéhezel.

Mit ne hozz magaddal:

Teljesen felesleges olyan dolgokat cipelned, mint zár, lakat, üres csomagtartó táska, nagykabát, ...

Fényvisszaverő mellény a KRESZ szerint lakott területen kívül korlátozott látási viszonyoknál kötelező. Azt mondanám, hogy annyi csomagot hozz magaddal, mint amennyit kényszerhelyzetben a bringán és/vagy a hátizsákodban el tudsz vinni.

Nem tudunk csomagszállítást biztosítani, de ne feledd, hogy ha 1200 ember cucca benn lenne egy teherautóban, akkor hogyan venné ki a csomagját az, akié legalul van...

Menet közben:

• Az eddigi tapasztalatok alapján nettó 18 km/h átlaggal számolunk.

• Ehhez azonban sokszor jóval gyorsabban is fogunk haladni. És ne feledd, a 76 km, az 76 km. Hosszú. Álló és ülőképességet követel.

• Tihanytól komppal lehet átmenni Szántódra és vissza Zamárdiba (ez kb. 76 km). Egy külön kompot béreltünk, a karszalag kötelező!

• Előfordul, hogy valakinek átmenetileg akad fizikai vagy mentális problémája. Az szóljon a szervezőknek, van lehetőség arra, hogy beszálljon egy kis időre az egyik kísérő autóba, és így később folytassa a túrát. Azt viszont nem tudjuk vállalni, hogy tömegesen így végigautózva teljesítsétek a távot.

• A keleti parton áthaladunk 3 üdülőn is. Mindenkit kérünk, hogy ez a lehető legkisebb zajjal történjen, vegyétek figyelembe, hogy a vendégek pihennek (és jövőre is szeretnénk erre engedélyt kapni).

• A haladás közben figyelj az előtted levőre. Ha látod, hogy lemarad (elbambult, beszélget, vagy fizikailag nem bírja), akkor szólj neki, noszogasd, hogy érje utol az előtte haladókat, zárkózzon fel. Ha ez nem történik meg, akkor kérd meg, hogy adjon utat, és előzd meg, így lehetővé téve, hogy „lecsorogjon” a sor végére.

• Áthaladunk több vasúti átjárón is. Ha odaérsz, mindig nézd meg, hogy fehéren villog-e a vasúti lámpa, nem jön-e egy vonat valamelyik irányból. Ha piros a lámpa, vagy vonat jön, állj meg és jelezd a többieknek is. Ne aggódj, akik előtted átmentek meg fognak várni.

• Ha bármi akadályt látsz az úton (gödör, oszlop, sár, kő, kavicsfelhordás, üvegszilánk), jelezd, hogy a többiek is tudjanak róla és ki tudják kerülni. A jelzés legegyszerűbb módja a kiabálás.

• Ne menj túl közel az előtted haladóhoz. Vedd figyelembe, hogy bármikor fékezni kell, tehát elengedett kormánnyal tekerni tilos!

• Akinek bármilyen problémája van, az szóljon a szervezőknek, akik megpróbálnak rá megoldást találni.

• Aki a folyó dolgai intézése miatt marad le, az is jelezze, hogy tudjunk róla. Eddig még senkit sem vesztettünk el és nem is szeretnénk.

• Megkérnék azokat, akiket az ismerősök, a család autóval kísér, hogy ők ne menjenek a szerviz autó mögött. Menjenek előre, mert túlságosan nagy torlódást okoz, ha a szervizautó megáll, és utána sorakozik a többi kísérő kocsi.

• Ez tulajdonképpen a kerékpárútra és a kerékpárbarát utakra is vonatkozik. Nincs lezárva nekünk a Balatonpart, más is közlekedik velünk szembe! Mindenki figyeljen előre is! A szembejövőknek utat kell hagyni! Hátulról autók érkezhetnek, azokra is figyeljetek!