Iccakai Kiskör 2024. július 20. Siófok IV. Buga Jakab 2024. szeptember 07. Siklós

Buga Jakab friss információk

2021.08.26

A legfrissebb információk a siklósi
Buga Jakab kerékpártúráról

Lezárult az Internetes on-line nevezés, most már csak helyszíni nevezésre van lehetőség szeptember 3-án pénteken és 4-én szombaton.

Ugyanez igaz a szeptember 11-12-i XXII. Balatonkörre is. Már csak helyszíni nevezésre van lehetőség szeptember 10-én pénteken,11-én szombaton és 12-én vasárnap.

Kérnénk mindenkit, hogy aki csak teheti, szeptember 3-án, pénteken jöjjön el a helyszíni regisztrációhoz, amire 14 órától 18 óráig lesz lehetőség a Várkertben.
A kerékpárokat is hozzátok magatokkal, mert a bringa átvizsgálása lesz a legelső lépés.
Aki végzett a regisztrációval, annak elegendő szombaton az indulás előtt 10-15 perccel megérkeznie.
Aki szombaton jön regisztrálni, azt kérjük, hogy minél hamarabb jöjjön, 7 órától már ott leszünk.

Ingyenesen parkolni a Siklósi Vár bejáratánál a túrázók számára lezárt parkolóban (Vajda János tér 8.) és a Lidl áruház felől megközelíthető Váralja utcánál kiépített, a Várkert hátsó részénél levő parkolóban lehet.

A rajt a Siklósi Várból indul, így indulás előtt 5 perccel mindenki sétáljon fel a kerékpárjával várba.
A beérkezés a Várkertbe történik.

Mindkét túra vezetett túra, tehát a csapat együtt halad, elöl és hátul is a szervezők bicikliznek. A Buga Jakabon lesznek kellemetlen emelkedők is. Mindenki a saját tempójában próbálja ezeket leküzdeni. Senki ne aggódjon, hogy lemarad, az emelkedők tetején az összevárásnál mindenkit bevárunk.

Ha bárkinek bármilyen problémája van (műszaki, fizikai, pszichikai), szóljon a szervezőknek és megpróbálunk megoldást találni.

Menet közben több (a Családi körön egy) frissítőponton lesz lehetőség az energiaveszteségek pótlására.

11 órától a Harka legendája bábjátékot lehet megtekinteni, majd a gyermekek a felállított légvárakban tombolhatnak és különböző gyermekprogramokon vehetnek részt.


A regisztrációkor minden résztvevő kap egy bónt, ami felmutatásával pénteken, szombaton és vasárnap ingyenesen látogathatja a Siklósi Várat. Vele együtt a hozzátartozói kedvezményesen léphetnek be.

Beérkezés után mindenkit szeretettel várunk  gulyáspartira, ami a Buga Jakab túra beérkezését követően kezdődik. A Családi körösöket is szívesen várjuk, de kérjük őket, hogy a karszalagjukat hozzák magukkal.

A Buga Jakab túra (82 km) beérkezése után tombola sorsolás lesz. Kérjük a Családi kör résztvevőit, hogy várják meg a befutót vagy jöjjenek vissza.
18 órától 21 óráig a célterületen a és a Gasztro hölgyek jóvoltából borkóstolón lehet részt venni.

A jelenlegi szabályozás szerint egyéb szabadtéri rendezvény legfeljebb 500 fő részvételével korlátozás nélkül tartható.
Mivel a várható létszám ezt nem éri el, így a Buga Jakab kerékpártúrán védettségi igazolás nélkül is részt lehet venni.