III. Buga Jakab 2023. szeptember 02. Siklós

Részvételi Szabályok

2021.03.28

A Buga Jakab túrára történő regisztrációval minden résztvevő elismeri, hogy:

- A nevezési díj befizetésével elfogadom és elismerem Buga Jakab túrakiírását és szabályait.

- Fizikailag jó állapotban van, szív és érrendszeri megbetegedésben nem szenved, a túrára megfelelően felkészült.

Részvételi szabályzat:

- A Balatonkör Sportegyesület által szervezett túrákat a www.balatonkor.hu honlapunkon hirdetjük meg, az információkat itt közöljük. Bármilyen változtatást, időpont módosítást kizárólag a honlapunkon tesszük közzé. Nincs lehetőség a résztvevők e-mail-ben történő tájékoztatására.

- 14 éves kor alatt írásos szülői beleegyezés vagy kíséret szükséges a túrán való részvételhez!

- Lehetőleg mindenki a fizikai erőnlétének megfelelő távot válasszon.

- Tudomásul veszi, hogy a Buga Jakab túra minden távján a közlekedési szabályok (KRESZ) betartása kötelező. A kötelező KRESZ tartozékokat kérjük, vedd komolyan, hiszen a túra napján is fokozott rendőri ellenőrzésre kell számítania a kerekeseknek.

- A túra a közúti közlekedés fenntartása mellett zajlik.

- A túrán a kerékpáros fejvédő használata ajánlott!

- A résztvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. Az ellenőrzési pontokon való áthaladás kötelező.

- A Buga Jakab túrához azok a kerékpárosok tartoznak, akik a nevezésnél kapott rajtszámot és karszalagot az utasításoknak megfelelően elhelyezték. Aki nem rendelkezik ilyen azonosítóval, attól a szervezők megtagadhatják a frissítő pontokon és a túra alatt történő ellátást, műszaki segítségnyújtást.

- A Buga Jakab túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. Az eseménnyel összefüggő bármilyen egészségügyi károsodásért illetve balesetért, anyagi kárért, a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

- A résztvevők különösen ügyelnek az természet rendjére és tisztaságára. Szemét eldobására kizárólag a frissítő zónákban a kijelölt tárolókban van lehetőség!

- A frissítő pontokon kívül történő szemetelés a túrából való kizárást vonja magával!

- A részvételhez igénybe vett kerékpárt a szervezők által a túra megkezdése előtt átvizsgáltatom.

- A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket (pl. nincs fék) mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról! Részükre a nevezési díjat nincs módunk visszatéríteni!

- A Balatonkör egy vezetett túra, de a résztvevők a kijelölt útvonalon, a KRESZ szabályok betartásával, saját felelősségükre bármikor eltávolodhatnak a csoporttól, és saját tempóban tekerhetnek. Ilyen estben az útbiztosítást, a szervizt és az egészségügyi ellátást nem, a frissítő pontokat pedig a meghirdetett időpontokban tudjuk biztosítani. A frissítőpontok helye és nyitva tartása megtalálható a Balatonkör honlapján. Érdemes tudni, hogy az útvonal több ponton is keresztezi a közutat és vasutat, ahol az átkelést csak a vezetett csoport számára tudjuk segíteni.

- A mobil szerviz a vezetett túrát kíséri, így azoknak, akik a nagy csoporttól előrébb haladnak, csak hosszabb várakozás után tudunk technikai segítséget nyújtani. Kérünk mindenkit, hogy ragasztókészlet és vázra szerelhető pumpa, kulacs nélkül ne induljon útnak!

- Mind a Buga Jakab túrán (82 km), mind a Családi körön (26 km) egy záró ember fog haladni,aki a konstans 18 km/h-s és 14 km/h-s átlagot fogja tartani (természetesen a pihenőkben ő is pihen ;-)). Akit ő utolér (technikai problémát kivéve), azt tisztelettel meg fogjuk kérni, rövidítsen a következő adandó alkalomnál szálljon be a záró autóba, illetve (egyedi megbeszélés alapján) egyedül folytassa a túrát.

FONTOS!

Azokért a túrázókért, akik elhagyják a kijelölt, és előre megadott útvonalat, illetve a túravezetők által behatárolt csoportot (vezetett túra) és más útvonalon folytatják útjukat, a Szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak, ők ezzel kizárják magukat a Buga Jakab túrából.

Amit érdemes megszívlelni:

- Lehetőleg mindenki használjon egyéni védőeszközöket (bukósisak, napszemüveg, lámpa, esőkabát, kesztyű, napozás elleni krém...).

- Lehetőség szerint mindenki hozza magával a kerékpárjához szükséges szerszámokat, alkatrészeket, tartalék belsőt, kisebb pumpát!

- Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a szerviz igénybevétele esetén a felhasznált anyagok (pl. belső) nem ingyenesek, azok értékét meg kell téríteni a szervizesnek!

Minden résztvevő a rajthoz állással hozzájárul, hogy a túráról készült film-, és képanyagokban valamint azok későbbi reklámcélú felhasználásban szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kér.