IV. Buga Jakab 2024. szeptember 07-08. Siklós

Részvételi szabályok

2022.11.02

A XXV. Balatonkör túrára történő regisztrációval minden résztvevő elismeri, hogy:

- A nevezési díj befizetésével elfogadom és elismerem Balatonkör túrakiírását és szabályait.

- Fizikailag jó állapotban van, szív és érrendszeri megbetegedésben nem szenved, a túrára megfelelően felkészült.

Részvételi szabályzat:

- A Balatonkör Sportegyesület által szervezett túrákat a www.balatonkor.hu honlapunkon hirdetjük meg, az információkat itt közöljük. Bármilyen változtatást, időpont módosítást kizárólag a honlapunkon tesszük közzé. Nincs lehetőség a résztvevők e-mail-ben történő tájékoztatására.

- 14 éves kor alatt írásos szülői beleegyezés vagy kíséret szükséges a túrán való részvételhez!

- Lehetőleg mindenki a fizikai erőnlétének megfelelő távot válasszon.

- Tudomásul veszi, hogy a Balatonkör minden távján a közlekedési szabályok (KRESZ) betartása kötelező. A kötelező KRESZ tartozékokat kérjük, vedd komolyan, hiszen a Balatonkör napján is fokozott rendőri ellenőrzésre kell számítania a kerekeseknek.

- A túra a közúti közlekedés fenntartása mellett zajlik.

- A túrán a kerékpáros fejvédő használata ajánlott!

- A résztvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. Az ellenőrzési pontokon való áthaladás kötelező.

- A Balatonkör túrához azok a kerékpárosok tartoznak, akik a nevezésnél kapott rajtszámot és karszalagot az utasításoknak megfelelően elhelyezték. Aki nem rendelkezik ilyen azonosítóval, attól a szervezők megtagadhatják a frissítő pontokon és a túra alatt történő ellátást, műszaki segítségnyújtást.

- A Balatonkörön minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. Az eseménnyel összefüggő bármilyen egészségügyi károsodásért illetve balesetért, anyagi kárért, a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

- A résztvevők különösen ügyelnek az természet rendjére és tisztaságára. Szemét eldobására kizárólag a frissítő zónákban a kijelölt tárolókban van lehetőség!

- A frissítő pontokon kívül történő szemetelés a túrából való kizárást vonja magával!

- A részvételhez igénybe vett kerékpárt a szervezők által a túra megkezdése előtt átvizsgáltatom.

- A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket (pl. nincs fék) mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról! Részükre a nevezési díjat nincs módunk visszatéríteni!

- A Balatonkör egy vezetett túra, de a résztvevők a kijelölt útvonalon, a KRESZ szabályok betartásával, saját felelősségükre bármikor eltávolodhatnak a csoporttól, és saját tempóban tekerhetnek. Ilyen estben az útbiztosítást, a szervizt és az egészségügyi ellátást nem, a frissítő pontokat pedig a meghirdetett időpontokban tudjuk biztosítani. A frissítőpontok helye és nyitva tartása megtalálható a Balatonkör honlapján. Érdemes tudni, hogy az útvonal több ponton is keresztezi a közutat és vasutat, ahol az átkelést csak a vezetett csoport számára tudjuk segíteni.

- A mobil szerviz a vezetett túrát kíséri, így azoknak, akik a nagy csoporttól előrébb haladnak, csak hosszabb várakozás után tudunk technikai segítséget nyújtani. Kérünk mindenkit, hogy ragasztókészlet és vázra szerelhető pumpa, kulacs nélkül ne induljon útnak!

- Mind a Nagykörön (206km), mind a Kiskörön (76km) egy záró ember fog haladni,aki a konstans 18 km/h-ás átlagot fogja tartani (természetesen a pihenőkben ő is pihen ;-)). Akit ő utolér (technikai problémát kivéve), azt tisztelettel meg fogjuk kérni, rövidítsen a következő adandó alkalomnál (Tihany, Badacsony-Nagykör, vagy szálljon fel a vonatra), illetve (egyedi megbeszélés alapján) egyedül folytassa a túrát.

FONTOS!

Azokért a túrázókért, akik elhagyják a kijelölt, és előre megadott útvonalat, illetve a túravezetők által behatárolt csoportot (vezetett túra) és a 71-es vagy a 7-es főúton folytatják útjukat, a Szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak, ők ezzel kizárják magukat a Balatonkör túrából.

Amit érdemes megszívlelni:

- Lehetőleg mindenki használjon egyéni védőeszközöket (bukósisak, napszemüveg, lámpa, esőkabát, kesztyű, napozás elleni krém...).

- Lehetőség szerint mindenki hozza magával a kerékpárjához szükséges szerszámokat, alkatrészeket, tartalék belsőt, kisebb pumpát!

- KÉRÜNK MINDEN NAGYKÖRÖN RÉSZTVEVŐT, HOGY MŰKÖDŐ ELSŐ és HÁTSÓ LÁMPÁT HOZZON, mert a visszaérkezés sötétedés után fog megtörténni!

- Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a szerviz igénybevétele esetén a felhasznált anyagok (pl. belső) nem ingyenesek, azok értékét meg kell téríteni a szervizesnek!

Minden résztvevő a rajthoz állással hozzájárul, hogy a túráról készült film-, és képanyagokban valamint azok későbbi reklámcélú felhasználásban szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kér.