Iccakai Kiskör 2024. július 20. Siófok IV. Buga Jakab 2024. szeptember 07. Siklós

XXII. Kometa Balatonkör 2021. szeptember 11-12.

2021.03.28

Tisztelt Balatonkörös társunk!

Ismét egy súlyos döntést kellett meghoznunk, ami sokak számára kellemetlen. Sajnos mi, a szervezők is ebbe a táborba tartozunk.

Ismételten kénytelenek vagyunk elhalasztani a Balatonkör túrát.

A XXII. Balatonkör új időpontja 2021. szeptember 11-12.

Nehezen, fájó szívvel hoztuk meg a döntést, de muszáj volt, mert a jelenlegi szabályozások nem teszik lehetővé a május 22-i Balatonkör megrendezését.

Magyarország Kormánya a 2020. november 4-től kihirdetett veszélyhelyzetre figyelemmel, a járvány további terjedésének megelőzése érdekében korlátozó intézkedéseket rendelt el a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Korm. rendelet). Az oltási program előrehaladása és a négymilliomodik COVID-19 vírus elleni védőoltás első dózisának beadása 2021. május 1-jétől lehetővé tette a védelmi intézkedések egyeselemeinek feloldását a Korm. rendelet egyes rendelkezéseinek módosításával [194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet és 202/2021. (IV. 29.) Korm. rendelet]. A Korm. rendelet 5. § (1)-(3) bekezdései alapján tilos rendezvényt, gyűlést szervezni, illetve tartani. Rendezvény vagy gyűlés helyszínén – a helyszíntől függetlenül – tilos tartózkodni. A Korm. rendelet alkalmazásában rendezvénynek minősül a sportesemény, sportrendezvény is, így főszabály szerint sportrendezvény szervezése és az azon való részvétel is tiltott. A hatályos veszélyhelyzeti szabályok alapján azonban – a fenti főszabálytól eltérően – a versenyszerűen sportolók számára megrendezhetőek a versenyek, mérkőzések. A versenyszerűen sportolók körébe csak a versenyengedéllyel rendelkező sportolók tartoznak, így azon sportolók, akik esetében ez a feltétel nem teljesül, a szabályozás szempontjából szabadidős sportolónak minősülnek és őket a korlátozások alóli kivételek jelenleg nem illetik meg. A fentiekből következően kizárólag olyan sportrendezvény szervezhető, amely valamely sportág versenyrendszerébe tartozik (ezen meghatározott feltételekkel nézők is részt vehetnek). A szabadidősport célú rendezvények esetében ez a feltétel nem teljesül, így szabadidősport-rendezvény a hatályos veszélyhelyzeti szabályozás alapján jelenleg nem szervezhető.

Ez a tiltás május 22-én éjfélig hatályos. A Balatonkör pont beleesik. Nem tudunk mit tenni. A megszokott színvonalból nem akarunk engedni, de be kell tartanunk a törvényi előírásokat.

Az eddig leadott nevezések továbbra is érvényben maradnak. A nevezési határidőt természetesen meghosszabbítjuk.

Akinek nem felel meg az új időpont, az kérheti a befizetett nevezési díjának átvitelét egy másik rendezvényünkre (Iccakai Kiskör {2021. június 26.}, Buga Jakab túra Siklós {2021. szeptember 4.} vagy a jövő évi Balatonkör). A szabályzatunk szerint lehetőség van a nevezési díj visszatérítésére is (az adminisztrációs és banki költségek leszámítása után). Ezeket a kéréseket legkésőbb a siklósi Buga Jakab túra internetes nevezési határidejének lejártáig, 2021. augusztus 1-ig kell kérni e-mailben a nevezes@balatonkor.hu címen.

Megértéseteket megköszönve, találkozzunk a következő rendezvényünkön.

Elindult a nevezés az Iccakai kiskörre.

A bizonytalankodók helyzetét megkönnyítve meghosszabbítjuk az Internetes nevezés lehetőségét.

2021. május 12. szerdán éjfélig van lehetőség az Internetes nevezésre.
Ez azt jelenti, hogy 2021. május 12-én, szerda éjfélig be is kell érkeznie a nevezési díjnak.
Az ezután érkező nevezési díj a helyszíni nevezés előlegeként tekinthető, a helyszínen kell a különbözetet megfizetni.

A május 2-a után nevezők számára (a gyártási időhossz miatt) nem tudjuk biztosítani a névre szóló rajtszámot.

Sajnos úgy tűnik, hogy a koronavírus járvány miatt elrendelt vészhelyzet nem lesz feloldva április végégig, emiatt el kell halasztanunk a 2021. április 24-25-i Balatonkört.

A XXII. Balatonkor új időpontja: 2021. május 22-23. Zamárdi

  • A leadott nevezések továbbra is érvényesek maradnak.
  • A befizetett nevezések is továbbra érvényesek maradnak.
  • Az, akinek az új időpont nem megfelelő, az info@balatonkor.hu e-mail címünkön kérheti a nevezési díjának átvitelét egy másik rendezvényünkre (Iccakai Kiskör, Buga Jakab túra, jövő évi Balatonkör).
    Ezt legkésőbb az internetes nevezés lezártáig, 2021. május 2-án éjfélig lehet megtenni.
  • ">A nevezési díj visszakérése esetén, azt 1.500 Ft adminisztráiós és banki költség levonása után tudjuk visszautalni.
  • ">Nem áll módunkba minden nevezőnek a változásról és a lehetőségekről e-mailt írni, mivel az információadás hivatalos forrása a honlapunk.

A Balatonkör SE 2021. őszén a nagy múltra visszatekintő hagyományos eseményei mellett, új helyszínen, de megszokott minőségben különleges programmal várja a kerékpározás szerelmeseit.

Gyere, regisztrálj és vegyél részt egy történelmi kalandtúrán, Buga Jakab nyomában.
Fedezd fel Siklóst és sokszínű térségét, a Drávától a Villányi-hegységig.
Kerekezz a híres Borúton, ismerkedj történelmi nevezetességekkel, csodáld meg az ott lévő épített örökséget, gyönyörködj a mediterrán táj szépségében.
Tölts el egy feledhetetlen hétvégét Siklóson, Dél-Baranya szívében.
Találkozzunk szeptemberben is!

A részletekért kattints a képre


Addig is egy kis ízelítő:
 

Elindult az internetes nevezés!

Már évek óta minden Balatonkörön felmerült, hogy jó lenne egy köztes táv, mivel vannak, akiknek a 206 km túlságosan sok, de a 76 km meg kevés.
A kérésük meghallgatásra talált.
2021-től lehetőség van egy 140 km-es túra teljesítésére.
A túra 24-én, szombaton délelőtt indul a Balatonkör után, majd a Szántód-Tihany kompolást követően halad a Balatonakali frissítőpontig. Ott várja be a Balatonkör kerekeseit és innentől a két csapat eggyé válva halad a zamárdi célig.
Lehetőség van szombaton a 140 km, majd vasárnap a 76 km teljesítésére is, így összesen 216 km-t kerékpározni (Kompkör).

A XXII. Balatonkör túráinak időpontja 2021-ben:
  • 2021. május 22-én tartjuk a 206 km-es Balatonkört és a 140 km-es Balaton Nagykört.
  • 2021. május 23-án kerül sor a 76 km-es Kiskörre (és persze a Sokkkör és a Kompkör második napjára) és a 25 km-es Családi körre.
A koronavírussal kapcsolatos információk:

Jelen pillanatban tilos sportrendezvényeket tartani, de bízunk benne, hogy a Balatonkör időpontjára ez a korlátozás megszűnik.
Mivel a szervezés időszükséglete meglehetősen tetemes, így el kell kezdenünk az április végi Balatonkör szervezését.

Amennyiben a vírushelyzet miatt április végi Balatonkört nem lehet megtartani, egy későbbi, már biztonságosnak nyilvánított időpontra halasztjuk.
Reménykedjünk benne, hogy április 24-ig feloldják a tilalmat, így mindenki úgy készüljön, hogy a Balatonkör a megszokott április végi időpontban elindul.
Amennyiben halasztásra kerül sor, természetesen az eddigi nevezések továbbra is érvényesek lesznek.

Aki a nevezésének átvitelét kérte a 2020-as Balatonkörről, kérjük, hogy ismét nevezzen, és e-mailben a nevezes@balatonkor.hu címünkre jelezze is, hogy igénybe kívánja ezt venni.
Amennyiben az akkor befizetett nevezési díj kevesebb, mint az aktuális nevezési díj, a különbözetet kell átutalni. Ha több, a különbözetet 1.500 Ft adminisztrációs és bankköltség levonása után utaljuk vissza.Nevezési információ

Az internetes nevezés 2021. május 2-ig tart. Ügyelni kell arra, hogy az előnevezésen felül május 2-án 24:00-ig a feltüntetett nevezési díjnak is meg kell érkezni a számlánkra.
Amennyiben ez nem történik meg, akkor a befizetett nevezési díj a helyszíni nevezés előlegének tekinthető, tehát végül a helyszíni nevezés díjat, annak különbözetét kell befizetni.

Most is kérünk mindenkit, hogy a nevezési információkat és a részvételi szabályokat figyelmesen olvassa át a nevezés előtt!
Ha további kérdés merül fel, azt az info@balatonkor.hu e-mail címünkre szíveskedjetek feltenni.
Nevezéssel kapcsolatban, probléma esetén a nevezes@balatonkor.hu címre lehet írni.

Fontos információk kiragadva

A nevezést akkor tekintjük elfogadottnak, ha az utalás is megérkezik a nevezés aktuális lejárati határidejéig.

Amennyiben a fizetés később történik, abban az esetben az időszak szerinti aktuális nevezési díjat kérjük elutalni a bankszámlaszámunkra.

Az Azonnali Fizetési Rendszer 2020. március 2-i elindítását követően az utalás 5 másodpercen belül a számlánkra kerül.
Ez azt jelenti, hogy legkésőbb április 5-én 23:59-kor kell kezdeményezni az átutalást.

Kizárólag a nevezési adatok elküldése után (a közlemény rovatban a nevezéskor kapott kódot feltüntetve) történjen az utalás, egyébként nem tudjuk egyértelműen beazonosítani, milyen címen érkezik a befizetés.

Figyelem! Banki befizetést (a bank pénztárán keresztül) akkor tudjuk elfogadni, ha a közlemény rovatban szerepel az e-mailben kapott BK- kód is. 

Postai csekken való nevezést nem tudunk elfogadni az azonosíthatatlanság miatt.

Egyszerre több nevezési díj is befizethető, ekkor mindegyik Balatonkörös kód jelenjen meg a megjegyzésben. Nagyobb létszám esetén (>6 fő) e-mailben (nevezes@balatonkor.hu) is lehet jelezni a befizetett nevezőket. 


Sikeres felkészülést kívánunk!

Balatonkör Sportegyesület
www.balatonkor.hu